Csarnoképítés

A CSARNOK Fémszerkezet Kft., illetve jogelődje, a METÁLSZER ’90 Kft. 1990 óta foglalkozik fémszerkezetek, acélszerkezetű csarnokok tervezésével, gyártásával és helyszíni szerelésével.

Fő tevékenységünket, a nehézacél szerkezetgyártást, illetve az IPE és HEA gerendaszelvényekből történő csarnoképítést a RAVEN Hungary Kft., a THYSSENKRUPP Hungary Kft., SALZGITTER MANNESMANN Kft. és az R-STEEL Kft. sokezer tonnás raktárkészletét felhasználva végezzük.

Szerkezetgyártásra az általános gépek mellett 2100 m2 csarnokunkban 3 híddaru, tárolásra 34.200 m2 ipari terület áll rendelkezésünkre. Kapacitásunk kialakítástól függően körülbelül 80~150t/hó, illetve 4000 fizikai munkaóra, mely telephelyünk sajátságos elhelyezkedéséből adódóan néhány nap alatt többszörösére is bővíthető.

33 éves kapcsolati tőkénknek köszönhetően a csarnoképítés acélgerendáinak kedvező beszerzési lehetőségei, valamint a termelés nagyságrendje lehetővé teszik, hogy már 10 t-s volumentől 2023-ban se kelljen túllépni szerény árainkat:

Csarnoképítés

ALAP- és SEGÉDANYAG + GYÁRTÁS + ALAPMÁZOLÁS = 590 Ft/kg-tól

SZÁLLÍTÁS + SZERELÉS = 180 Ft/kg-tól

TŰZI HORGANYOZÁS = 190 Ft/kg-tól

Tapasztalati átlag 880Ft/kg, ami csarnok alapterületre vetítve 15~35 eFt/m2 között mozog.

A csarnokszerkezeteket új, magunk építette csarnokunkban gyártjuk, ahol szívesen fogadjuk Önt „gyárlátogatásra”, mert mint ismeretes, a csarnok is csak olyan, mint a kolbász; jó tudni, hogy miből és hogyan készült… Mielőtt sokmilliós kiadásról döntene, nézze meg a többiek gyártókapacitását is…

Meglevő gépparkunkat a 2024-25. évben tovább kívánjuk bővíteni CNC lemez- és gerenda plazmavágóval, IPE700-ig használható röpítő turbinás szemcseszóró berendezéssel, 950 mm automata fűrészgéppel, 4 db hegesztő robotkarral, továbbá automata, forrón szóró festőkabin üzembe helyezésével.

A csarnoképítés másik nagy szakterülete a héjazatszerelés, melyhez a kiváló minőségű előlyukasztott és horganyozott könnyűgerendákat, trapézlemezeket és szendvicspaneleket az ISOPAN GmbH és a METAL-SHEET Kft. gyártmánypalettájáról választjuk. A beépített gyártmányok mindegyike rendelkezik CE vagy ÉMI tanúsítvánnyal. Természetesen díjtalanul biztosítjuk a csarnoképítés tartószerkezeti-, tűzvédelmi-, energetikai dokumentumait és a kivitelezői nyilatkozatot.

Néhány referenciánk