Minőség

„A MINŐSÉG”-ről ŐSZINTÉN:

„A falak ereje nem a kövekben, hanem a védők lelkében vagyon!” (Dobó István, 1552.)
A csarnoképítés MINŐSÉGE sem az építőelemekben, hanem az építők hozzáállásában keresendő.

Ezt a „hozzáállást” tereljük minél pozitívabb irányba azzal, hogy munkatársaink jövedelme MINŐSÉGI TELJESÍTMÉNYBÉR, amit csak akkor kapnak meg a dolgozók, ha műszakiellenőre által, vagy személyesen elsőosztályúnak minősíti a határidőre elkészült munkát, így Ön közvetlenül befolyásolhatja dolgozóink fizetésének összegét! Ennél ösztönzőbb bérezést még nem alkalmaztak.

A csarnoképítés során a kivitelezők többé-kevésbé ugyanolyan minőségű, Nyugat-európai alapanyagokat használnak, főleg azért, mert nincs más. Az egyes gyártók ugyanúgy 5-10 év garanciát vállalnak termékeikre. Az általunk tervezett főszerkezetre viszont a szavatosság 30 év!

Tárgyalásai során tapasztalni fogja, hogy a csarnoképítők között nagyon sokan vannak, akik a
MINŐSÉGre hivatkozva szándékoznak Önt „lehúzni”, mondván:
– „Mi csak minősített anyagokat használunk csarnoképítés során”, vagy
– „Az igaz, hogy sokkal többe kerül, de ezért minőséget kap a csarnoképítéshez”, vagy
– „Nálunk a csarnoképítés ilyen-olyan MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI RENDSZERrel történik, ezt kell meg fizetni…”, és még lehetne sorolni a jobbnál jobb szövegeket…
Mikor ezeket hallja, jól nyissa ki a pénztárcáját…, vagy csukja be, és szaladjon el, de kezdjük mindjárt az elején:
– a csarnoképítés valamennyi beépítésre kerülő anyaga rendelkezik ÉMI vagy CE minősítéssel
A jó MINŐSÉGet nem kell külön megfizetni, az jár Önnek, benne van a csarnoképítés árában. Valamilyen szinten minden emberben megvan a jól végzett munka örömének igénye, a siker utáni vágy. A csarnoképítés jó minőségű elvégzéséhez csupán 5~10%-al több odafigyelés kell, mint a rosszul végzetthez, valahogyan pedig mindenképpen el kell végezni. Hogy mennyire lesz „minőségi” a csarnoképítés, azt ma már nem csak a kivitelező cég első embere vagy felelős műszaki vezetője, nem is csupán a munkavállalók emberi és szakmai hozzáállása, hanem túlnyomórészt az Építtető és az által kötelezően megbízott műszaki ellenőr döntései határozzák meg a tervek alapján.

– A csarnoképítés minőségbiztosítási rendszereiről meg annyit, hogy „a király meztelen…”, csak senki sem meri kimondani. Napokkal a tanúsítványt kiállítók érkezése előtt nyújtott műszakban, sőt éjszakába nyúlóan lázas munka folyik a cégeknél. Évike és Zsuzsika (vagy Vivien és Fruzsina) a sebességtől füstölő tollal (vagy billentyűzettel) töltögetik a jegyzőkönyveket és egyéb dokumentumokat, hogy az ellenőrzés mindent rendben találjon. Ez meg is történik, Tanúsító és Tanúsított egy kávé (vagy valami töményebb ital) felett összekacsint, majd újabb jelentős pénzösszeg átutalásának ellenében meghosszabbítják a büszke tanúsítványt… Megnyugtathatok mindenkit; függetlenül attól, hogy mi áll a papírokon, Józsi bácsi (vagy Pista bácsi) továbbra is ott fogja az acélt elvágni, ahol neki tetszik, és Lacika (vagy Sanyika) továbbra is ugyanúgy hegeszt majd, ahogy az apjától tanulta…Persze az is lehet, hogy „rossz szeletet kaptam a tortából”, és dolgok másképpen történnek. Sőt biztos is, hogy minden rendben folyik, de én még olyat nem láttam…

MI LEHET MÉGIS A CSARNOKÉPÍTÉS MINŐSÉGÉNEK KULCSA?

A gyártás és szerelés folyamatos és részletes ellenőrzése a tervek alapján.
Erre biztosítunk önnek egy valóban pártatlan, nagy tapasztalattal rendelkező MŰSZAKI ELLENŐR SZAKMÉRNÖKöt, akinek nincs más dolga, mint sétálgatni a gyártócsarnokban vagy az építés munkaterületén, folyamatosan egyeztetve a felelős műszaki vezetővel, továbbá mérni, mérni ésmérni…

Átnézve mások honlapját, rám telepedett a kisebbrendűségi érzés. Csupa tökéletes, nagyformátumú, soha nem hibázó csarnoképítővel kell versenyeznünk az Ön megbízásáért. Mi pedig –ellentétben velük – nem vagyunk tökéletesek, még hibázni is szoktunk. Azért van a felelős műszaki vezetőnk és az Ön műszaki ellenőre is, hogy el se kövessük, illetve mielőtt Ön észre venné, mi már ki is javítsuk a hibát.
Egyszerű elveink vannak, mások talán cégfilozófiának mondanák. Ezek közül a legfontosabb érdemel említést, nevezetesen:

A CSARNOKÉPÍTÉSNEK PONTOSAN OLYANNAK KELL LENNIE, AMILYET ÖN SZERETNE

Mi néhány hét vagy hónap után továbbmegyünk, Ön pedig fél évszázadig örvendezik (vagy bosszankodik, ami velünk kizárt) az új csarnokának. Ez a MINŐSÉG!

Néhány referenciánk